Mostarka Daria Delić: Pola godine rada protiv predrasuda

Daria Delić , Down sindrom
Već pola godine radi u studentskom centru u Mostaru. Sve one koji pokucaju na prozor studentskog servisa, Daria ljubazno usluži i pozdravi s osmijehom.

"Moj radni dan počinje ujutro u 8 i radim do 12h. Ujutro kad dođem, prvo popijem čaj, potom kopiram papire, pravim nalog, račune i sklapam ugovore" poručila je vesela Daria.

Daria je postala primjer u samozastupanju - završila je osnovnu i srednju školu. Svaki dan dolazi na posao u studentski centar i radi po četiri sata. Najviše se voli družiti sa sportašima, i to s odbojkašicama Studenskog centra Mostar

"Daria je najmarljiviji djelatnik Studentskog centra. Ona je naše sunce i najvjerniji navijač. Dolazi na svaku našu utakmicu i u prvom je redu na tribinama. Čak je dobila i našu službenu opremu u kojoj dolazi. Nakon naših pobjeda, Daria nas nagrađuje kolačima, a nakon izgubljenih utakmica, također je tužna i pruža nam riječi utjehe", kaže Sandra Brekalo iz Studentskog odbojkaškog kluba Mostar.

"Daria se odlično adaptirala. Ona je zaista ozbiljan djelatnik i sposobna je uraditi pomoćne poslove. Nekoliko posljednjih dana radi u studentskom servisu gdje se malo više bazira na kopiranje. Što se tiče uprave, voli boraviti u sektoru društvenih djelatnosti gdje dolazi jako puno studenata s kojima se druži", kazala je Anita Glibić, glasnogovornica Studentskog centra Mostar.

Iz Studentskog centra Mostar, kazali su kako će i dalje raditi na inkluziji. Zaposlit će još osoba sa sindromom Down u skladu sa svojim mogućnostima. Daria će raditi pripravnički staž na godinu dana. U Mostaru je Daria prva zaposlena osoba sa sindromom Down i tek druga u BiH, a tisuće ih je nezaposlenih. Ove osobe su svjesne kako je s voljom sve moguće, ali one žele samo malo - žele biti korisni i društveno odgovorni građani.

Naša TV