FOTO  Mostarci pješačenjem i biciklom do zdravlja

Mostarci pješačenjem i biciklom do zdravlja
Kako je kazao predsjednik Hrvatskog planinarskog društva "Prenj 1933" iz Mostara Dražen Pažin, cilj ove manifestacije bio je da građani masovno posjete planinarski predjel Čabulje, da se tamo rekreiraju i uživaju u planinskom ugođaju.

Za sve zainteresirane bio je osiguran prijevoz autobusima, a nakon rekreacije poslužen je besplatan ručak ispred planinarskog doma i to popularni grah. U kulturno-zabavnom programu građane su tradicionalno zabavljale Mostarske mažoretiknje.

Kao i u protekle dvije godine partner ove manifestacije bio je Biciklistički klub "Mostar", koji je organizirao biciklijadu od Mostara do Bogodola pod nazivom "Vožnjom bicikla do zdravlja - protiv droge". U biciklijadi je sudjelovalo oko 40 biciklista iz cijele Hercegovine.

Start bicikijade bio je ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, a za građane kojima je ta dionica bila suviše naporna, mogli su se biciklističkoj karavani pridružiti u Gorancima,

"Izuzetno nam je drago što smo aktivno sudjelovali u ovoj manifestaciji i nadamo se da ćemo s Planinarskim društvom Prenj 1933 nastaviti ovakvu suradnju i idućih godina", izjavio je predsjednik Biciklističkog kluba Mostar Toni Zorić.