Mostarci i danas prosvjedovali: Ukinuti beneficije političarima

Mostarci i danas prosvjedovali: Ukinuti beneficije političarima
Učenica Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru Dea Catela kazala je u izjavi za medije kako gotovo svakodnevno prosvjeduje jer smatra kako, ako ostane u Mostaru, neće imati priliku nastaviti daljnje školovanje.

- Jedina prilika da uspijem jeste da odem iz ove države - smatra ona.

Na pitanje misli li kako će se prosvjedi na kraju isplatiti, odnosno da će zahtjevi prosvjednika biti uvaženi, Catela je kazala kako smatra da nema mirne revolucije te da se boji nasilnih prosvjeda.

- Mirnim putem to će ići malo teže, no ako se vlade ne urazume, mislim kako bio se mogle dogoditi neke drastičnije mjere - dodale je Catela.

Pored ukidanja beneficija i paušala političarima, građani traže i usklađivanje njihovih plaća s prosječnim radničkim plaćama, usvajanje zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i obitelji s djecom na razini HNŽ-a, zatim službeno izvješće županijskoj MUP-a o prosvjedima u Mostaru i aktivnostima koje poduzimaju u procjeni sigurnosnog stanja u HNŽ-u kao i imena svih osoba koje su privedene na informativne razgovore i koje su kažnjene novčano ili je protiv njih pokrenut kazneni postupak.

FENA