Mostarac za otmicu Ante Jelavića dobio 18 mjeseci zatvora

Kako se radilo o državljaninu BiH, Savinoviću se jedinom od optuženih otmičara sudilo izvan Hrvatske. Inače, osim obiteljskih problema, njemu je jedna od olakotnih oklonosti bila i ta što boluje od PTSP-a. Ovim priznanjem se odrekao žalbe. Ukoliko sve to još i sud potvrdi, time je konačno i završen proces protiv optužene petorke, dok je šesti počinitelj ostao i dalje još uvijek nepoznat, piše Večernji list.

Podsjetimo, nakon samo jednog raspravnog dana, lani su zbog slučaja Ante Jelavića u Zagrebu osuđeni Vlado Ćurić (39), koji je dobio tri i pol godine zatvora, dok je Mario Miličević zvani Baja zaradio četiri, a Dalibor Prgomet i Bajin sin Vlatko Miličević po tri godine zatvora. Ćurić i M. Miličević također su sve priznali, što je i ubrzalo suđenje. Prema optužnici, Jelavića su pričekali kod zagrebačke tržnice, utrpali ga u automobil i prevezli do Rame. Natjerali su ga da nazove suprugu i kaže joj kako otmičari traže milijun eura otkupnine.

Inače, Jelavić je za suđenja kazao da mu je u cijeloj toj situaciji Ćurić bio svijetla točka, što je sud uzeo u obzir. Prgomet se branio da je samo znao za otmicu, no ocijenjeno je da je ipak bio sudionik, dok je Mario Miličević, koji je s Ćurićem organizirao otmicu, detaljno opisivao ulogu svoga sina Vlatka. Prvoj dvojici je produljen pritvor. U Sarajevu na 10 godina zatvora osuđeni Jelavić je također tvrdio da je vezan uspio pobjeći iz kuće blizu Rame, iskoristivši nepažnju otmičara. Potražio je pomoć u nekoj susjednoj kući, odakle je pozvao prijatelje. Oni su ga prevezli do polja kod Vrgorca, gdje je navodno pješice prešao granicu.