Mostarac uhićen zbog krađe u crkvi

Mostarac uhićen zbog krađe u crkvi

Dvije osobe su uhićene zbog krađe 95 metara četvornih bakrenog lima iz pomoćnih prostorija pravoslavne crkve Sveti Prokopije u Visokom, rekla je glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije Aldina Alić.

Alić je precizirala da su pripadnici Policijske postaje Visoko, pod nadzorom i u suradnji sa Županijskim tužiteljstvom, uhitili osobu iz tog mjesta čiji su inicijali M.Š. (40) i osobu iz Mostara B.B. (20). Oni su osumnjičeni da su počinili dva krivična djela ‘Teške krađe’ koje su izvršene u noći 28. na 29. srpanj i u periodu od 11. do 13. kolovoza.

“Oni su 14. kolovoza locirani i uhićeni, a u službenim prostorijama Policijske postaje Visoko zavedena je kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da su počinili navedena krivična djela, te još šest drugih teških krađa koje su izvršene u proteklom periodu na području Visokog”, izjavila je Alić.

Policijski timovi izvršili su pretres na više lokacija s ciljem dokumentiranja i dokazivanja izvršenih krivičnih djela, u skladu s naredbama Općinskog suda u Visokom, navodi se iz MUP-a ZDŽ.

“Tom prilikom su pronađeni i oduzeti određeni predmeti koji potiču iz izvršenih teških krađa. Bakreni lim koji je otuđen iz pomoćnih prostorija crkve je, također, pronađen i oduzet”, priopćeno je iz MUP-a ZDŽ.