MOSTAR: Zbog niskih temperatura radovi teku otežano

Mostar, gužve, bulevar, kolektori, Mostar, radovi, kolektori, niske temperature, otežan rad, kolektori, izgradnja ceste
Niske temperature

Razlog za to su nepovoljne vremenske prilike, prije svega niske temperature koje su pogodile cijelu regiju, samim tim i Mostar. Iz Gradske uprave Grada Mostara kazali su nam da, zbog temperatura koje su posljednjih dvadesetak dana skoro stalno bile ispod ništice, nije moguće izvršiti spajanje i zavarivanje cijevi jer minimalna temperatura potrebna da bi se ti radovi izvršili mora biti 5 Celzijevih stupnjeva. Stoga će, kažu iz Gradske uprave, biti potrebno sačekati da temperature porastu kako bi se ti radovi mogli završiti.

Podsjetimo da je zbog radova na toj dionici privremeno reguliran promet. Od raskrižja kod franjevačke crkve pa sve do Španjolskog trga promet se odvija samo jednim kolničkim trakom. Na terenu je postavljena odgovarajuća prometna signalizacija u skladu s izdanom odlukom, pa iz Gradske uprave mole sudionike u prometu da obrate pozornost na istu te da je poštuju. Polaganje kolektora na objema obalama rijeke Neretve trebalo bi biti završeno do sredine 2018. godine, a trenutačno se radovi izvode na desnoobalnom kolektoru. Za dionicu na desnoj obali, od franjevačke crkve, preko Bulevara, Španjolskog trga pa do hotela Ero, rok za završetak radova je pola godine.

Prepoznata važnost projekta

Nakon toga nastavlja se s postavljanjem kolektora na drugim lokacijama. Radove na dionici od raskrižja kod hotela Ero do Španjolskog trga izvodi tvrtka Amitea d.o.o., dok HP Investing radi dionicu od franjevačke crkve do Španjolskog trga.

Treba također napomenuti kako pri izvođenju radova nema problema ni s građanima, važnost ovog velikog projekta za Mostar razumiju svi, tako da se i pridržavaju uputa i prilagođavaju privremenoj prometnoj signalizaciji. Spomenimo na kraju kako je ukupna vrijednost radova 9,09 milijuna konvertibilnih maraka.

HMS