FOTO  Mostar: Završene likovne radionice u Centru za djecu, mlade i obitelj

Dvije radionice na temu Modeliranje vodila je magistra kiparstava Mišela Boras. Magistre slikarstva Ivana Brkljača i mr. art. Vesna Sušac vodile su Scrapbooking radionice te Recikliranje i dizajn. Posljednje u nizu je Modeliranje gline koje još ovoga tjedna vodi profesorica i instruktorica Dijana Zelenika.

Trodnevne radionice za mlađi i stariji uzrast školske djece pohađalo je više od 60 djece. Uz korisno provedeno slobodno vrijeme cilj je radionica bio potaknuti prirodnu dječju kreativnost i pobuditi njihove stvaralačke potencijale kroz likovno izražavanje. Djeca su od voditeljica mogla naučiti neke nove likovne tehnike i upoznati neka djela svjetskih umjetnika, ali i čuti mnogo toga o važnosti očuvanja okoliša, potrebi i mogućnostima recikliranja materijala, sami su proizveli papir, vidjeli gdje se peče glina i usput vježbali važne životne vještine kao što su suradnja i dijeljenje s prijateljima, pospremanje iza sebe, međusobno pomaganje i dobra komunikacija.

I voditeljice i djeca uložili su puno truda pa će dio rezultata svoga rada podijeliti s roditeljima i prijateljima na izložbi radova koja je planirana u prostorijama centra SPES početkom rujna kada će biti upisi u nove programe za narednu školsku godinu. I svi drugi posjetitelji su dobrodošli. Voljeli bismo nakon toga - što je prijedlog prof. Sušac - darovati neke od dječjih radova Odjelu za pedijatriju.