Mostar: Vrtiće upisalo više od 400 djece

djeciji vrtic, Mostar, upis, skandal, vrtić, djeca rast, vrtić, maribor, iživljavanje, Mostar, dječiji vrtići, Down sindrom, Mostar, dječiji vrtići, Dječji vrtići, upis, dani kruha, dječiji vrtići, Mostar, gradski vrtić, Mostar, pravila, dječiji vrtići, djeciji vrtic, upis, Danijela Kegelj, vrtić, Dječji vrtići, Mostar, vrtić, djeciji vrtic, gradski vrtić, Dječji vrtići, Hercegovina, Mostar, dani kruha, dječiji vrtići, dijete, vrtić, teta u vrtiću, Sarajevo, djeciji vrtic, dječiji vrtići, upis, upisi, dječiji vrtići, Dječji vrtići, Mostar, dijete, vrtić, skupština, predškolski odgoj, vrtić, kazna, vrtić radobolja, Mostar, vrtić, gradski vrtić, Dječji vrtići, Mostar
Zanimanje za upis u vrtić svake godine sve je veće i veće, pa je tako, prema riječima ravnateljice JU "Dječji vrtići" Mostar Danijele Kegelj, na listi čekanja za jaslice 7 djece, a za cjelodnevni i poludnevni boravak u vrtiće čeka oko 30-ak djece, piše Dnevni list.

Pritisak roditelja

Ravnateljica Kegelj naglašava da u nekim vrtićima još uvijek ima mjesta, ali se problemi stvaraju oko izbora vrtića, jer većina traži vrtiće u samom središtu grada, a ponekad se dogodi da roditelji traže i određene tete. Zbog posebnih zahtjeva roditelja napravljene liste čekanja iako u nekim vrtićima još uvijek ima mjesta.

"Najveći pritisak jest taj da se djeca upišu u točno određene centralne vrtiće i tu nastaje problem s kapacitetom", ističe Kegelj. Objašnjava kako u nekim vrtićima ima još mjesta, ali roditeljima ne odgovara dijete upisati u taj vrtić. Najveći broj djece na listi čekanja čeka upis u vrtiću Zvončić u Centru II jer u tom vrtiću nemaju uvjeta za povećanje kapaciteta.

Nova mjesta

Ravnateljica Kegelj ističe kako je veliki dio djece s liste čekanja već upisan, jer su proširili kapacitet za one vrtiće gdje je to bilo moguće izvesti, pa su na taj način dobili još nekoliko mjesta u vrtiću Radobolja, u vrtiću Mrvica kod Piramide i vrtiću Kuća od Kamena.

Dječji vrtići na čelu s ravnateljicom Kegelj čine sve kako bi se što više djece upisalo i kako bi svi bili zadovoljni.

Što se tiče cijena, za jaslice se plaća 190 KM, za cjelodnevni boravak u vrtiću 160 KM, poludnevni boravak u 120 KM, a boravak u igraonici košta 60 KM.