FOTO  Mostar: Vrh Avenije ili ne zna tko kuda goni

Mostar, prometnice, avenija, semafor, avenija, vrh avenije, prometnica, Mostar, avenija, semafor

Već godinama građani Mostara slušaju priče o prometnici Vrh Avenije-Južni logor i za sada je odrađen dio kroz Centar 3 do mosta koji povezuje dvije obale Neretve. S druge strane radovi još nisu ni započeli, ali uprkos tome ta nedovršena prometnica dobila je po novom režimu prvenstvo prolaza. Ta promjena režima prometa izazvala je negodovanje, ali i nesnalaženje vozača bez obzira što je postavljena signalizacija.

Godinama putujem tom prometnicom, i uvijek je tu bilo gužve. Sada moram otvoriti četvere oči jer nikada ne možeš znati kada će ti neko oduzeti prednost. Prava je sreća što do sada tu nije bilo težih prometnih nesreća, rekao nam je jedan mostarski vozač.

Drugi pak kaže: Vozim preko trideset godina, i bio sam svuda po Europi i nigdje još nisam vidio da prednost ima prometnica koja ne vodi nigdje. U nas eto prednost ima pometnica koja vodi u naselje i završava na tom mostu koji će tko zna kada biti pušten u promet. Ovako brate ne se tko kuda goni na vrhu Avenije.
I svi ostali sa kojma smo pričali slažu se na našom dvojicom citiranih sugovornika. Kažu da je rješenje u postavljanju semafora, kružnog toka ili povratak na stari režim prometovanja.

HERCEGOVINA.info