FOTO  Mostar: Uoči blagdana Svih svetih dužnosnici položili vijence

polaganje vijenaca, Mostar
...predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, gradskih i županijskih institucija položili su vijence i zapalili svijeće na spomen obilježju poginulim braniteljima ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Zamjenica predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto u izjavi za novinare kazala je kako je teško naći riječi zahvalnosti braniteljima koji su dali svoje živote za slobodu.

"Svim braniteljima dugujemo vječnu zahvalnost, kao i svima onima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu te su na taj način obranili svoj dom, naše prostore i domove gdje žive Hrvati. Na ovaj način, i u svim drugim trenutcima, prisjećamo se branitelja, a na njih trebamo misliti i kada nam se piše povijest", kazala je Krišto.

"Danas se prisjećamo naših branitelja i najmanje što možemo učiniti za njih je položiti cvijeće i zapaliti im svijeće, sjetiti ih se, sjetiti se onoga što su dali a dali su mnogo toga za našu slobodu i za našu opstojnost na ovim prostorima", kazao je u izjavi za novinare predsjedatelj Doma naroda državnog parlamenta Bariša Čolak.

Prije odavanja počasti braniteljima, izaslanstva su položila cvijeće i upalila svijeće na grob pokojnog doministra Federalnog MUP-a Joze Leutara na groblju "Masline".