Mostar: Umjesto droge prodali suho lišće i šarafe pa pobjegli s novcem

Jedna osoba je do sada privedena i s njom je obavljen informativni razgovor nakon čega je puštena na slobodu, prenosi Dnevni list.

Srećko Bošnjak, načelnik Odjela kriminalističke policije MUP-a, rekao je za Dnevni list da su u pitanju bile dvije skupine koje su dogovorile primopredaju droge i to veće količine i za veći novčani iznos. Nakon izvršene razmjene droge i novca, skupina s novcem pobjegla je prije dolaska policije.

"Jedna skupina je sve što se spremalo dojavila policiji koja je dolaskom na mjesto gdje se trebala izvršiti primopredaja droge uhitila jednu osobu i zaplijenila pakete za koje se sumnjalo da se u istima nalazi marihuana", rekao je Bošnjak.

Međutim, ispostavilo se da je izvršena prijevara među kriminalnim skupinama. Kada su istražitelji otvorili pakete omotane selotejp trakom, u istima se nalazilo suho lišće, odnosno suho cvijeće, šarafi i sitno kamenje radi dodatka težine.

Privedena osoba je saslušana i nakon toga je puštena na slobodu. Istražitelji su došli do identiteta svih osoba koje su uspjele pobjeći. Utvrđeno je da se radi o osobama s liste poznatih kriminalaca s područja Mostara i Širokog Brijega i s obzirom da novac koji su jedni dobili nije bio lažan, postoji bojazan da bi moglo doći do eskalacije nasilja među kriminalcima. Daljnja istraga je u tijeku.

dnevni list