Mostar: Ulica već više od 20 dana razrovana

Mostar, ulica hrvatske mladeži, radovi
Naime, spomenuta ulica je još uvijek razrovana i promet se na ovoj dionici teže odvija. Čak su i nekolika parking mjesta potpuno uništena radi iskopavanja i tako stoje danima. Iz gradske Uprave jučer nismo uspjeli doznati kada će se ova ulica sanirati. Radove koji su počeli u mjesecu prosincu prošle godine je izvodio JP Vodovod Mostar, iz kojeg nam je rečeno kako su oni svoj dio posla obavili, a da je za daljnji proces, odnosno saniranje rupa i iskopina, zadužena uprava Grada Mostara.

150.000 KM

Zbog problema s odvodom oborinskih voda u naselju Eksperiment i Ulici hrvatske mladeži, Grad Mostar je za sanaciju sustava za odvodnju oborinskih voda osigurao 150.000 maraka kako bi se ovaj problem riješio.
Uslijed nevremena i obilnih padalina koje su Mostar zadesile u listopadu 2015. godine, došlo je do poplave podrumskih dijelova zgrada u Eksperimentu i Ulici hrvatske mladeži, automobila te poslovnih prostora u prizemlju zgrada. Ova naselja su svake godine plavila s većom količinom padalina, te je iz toga razloga Grad Mostar odlučio sanirati sustav za odvodnju oborinskih voda. Postavljena je nova cijev prečnika jedan metar, a u nju su priključene sve cijevi koje idu iz zgrade Konzuma prema naselju Eksperiment, te Ulici hrvatske mladeži i prodajnom centru Piramida.

Nezadovoljni stanari

Građani Hrvatske mladeži negoduju jer smatraju da se spomenuta dionica već trebala u potpunosti sanirati. Taj dio grada je, kažu, jako prometan, a problemi u prometu posebno dolaze do izražaja u kišnim danima. "Ovo je sada gore no što je bilo. Kada kiša padne, stvori se blato tako da je ovuda nemoguće hodati. Ulica je u groznom stanju. Iz dana u dan čekamo kada će početi asfaltiranje. Dolazi proljeće i nove kiše. Nadamo se da će se to do tada riješiti", kazala je jedna od stanarki Ulice hrvatske mladeži.