Mostar: Učenici na misi poručili fra Ivanu: Vi ste naš učitelj, prijatelj i zaštitnik

matura, misa, Mostar
...škole Sestara milosrdnica, njih šest odjeljenja, održana je u srijedu u samostanskoj kapelici sv. Petra i Pavla u Mostaru.

S učenicima i uz učenike

Već tradicionalno euharistijsko slavlje, uz nazočnost Stane Rotim, ravnateljice ove srednje škole, te Sonje Brekalo, doravnateljice, brojnih profesora i roditelja, predvodio je fra Ivan Ševo, vjeroučitelj u Srednjoj medicinskoj školi Sestara milosrdnica, koji godinama daje duhovnu dimenziju ovoj srednjoj školi. Zbor učenica i učenika iste škole, pod ravnanjem maturantice Dajane Puljić, uveličao je misu zahvalnicu prigodnim duhovnim pjesmama. Ujedno je to bila zahvala i pozdrav s mladima koji nakon završene srednje škole završavaju jedno mladenačko razdoblje života. Na početku misnog slavlja maturantica Michelle Radić izrekla je pozdrav svim nazočnima te istaknula ključnu nit fra Ivanova djelovanja, otvorenost i spremnost pomoći i uputiti mlade u pravome smjeru. 
"Hvala Vam, što ste nam neumorno otvarali oči, usmjeravali nas na pravi put i svaki školski sat iznova veselili predivnim tekstovima napisanim isključivo za nas", poručila jer maturantica Michelle. 
Maturantica Danijela Perković pročitala je čitanje iz poslanice Galaćanima (Gal 5,13-26). Fra Ivan je pročitao tekst iz Evanđelja po Mateju (Mt 25, 14-30); potom je uputio svoju poučnu učiteljsku i pastirsku riječ - propovijed. 
Maturanti ove škole, predstavnici iz 6 maturalnih odjeljenja, pripremili su i izmolili prigodne zahvalne molitve vjernika. Pismo zahvale uputile su i maturantice Lidija Jurišić i Katarina Jažo iz Posušja.

Maturalna zabava

"Znajte da ste u našim srcima poseban učitelj, prijatelj i zaštitnik. Ostajte zauvijek čovjek koji širi vjeru među mladima i uči kako u današnjem svijetu ostati tek mali, skromni čovjek gladan samo vjere i ljubavi. S Vama kao učiteljem naše je odrastanje bilo lakše. Stvarno ste nas naučili važnim životnim vrijednostima i na tome smo Vam zahvalne do kraja života!", istaknule su Lidija i Katarina. 
Prisutni maturanti i maturantice zajedno sa svojom ravnateljicom Stanom Rotim, profesorima i vjeroučiteljima, fra Ivanom i Marijanom Bokšić, u velikom broju su se pričestili na misi. Na kraju misnog slavlja maturantica Antonija Naletilić izrekla je riječi zahvale svima koji to, po njezinom viđenju, zaslužuju, počevši od roditelja, preko učitelja i nastavnika do profesora ove škole. Predvoditelj misnoga slavlja, vjeroučitelj fra Ivan Ševo, koji živi s Mostarom i ljudima je s oduševljenjem svim nazočnim podijelio svečani misni blagoslov i poželio svojim učenicima i učenicama, ugodnu maturalnu zabavu koje je održana sinoć.

Vecernji list