Mostar u iduće dvije godine dobiva četiri škole

- Vrijednost investicije za izgradnju i opremanje objekata za potrebe osnovne škole je oko 3,100.000 maraka po školskom objektu, kazao nam je Božo Ćorić, načelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Mostara. 

Odvijaju se radovi

U proračunu za ovu godinu, po njegovim riječima, planirano je 1,100.000 maraka za izgradnju OŠ Zalik čija izgradnja se odvija punom parom. Također, u proračunu za ovu godinu planirana su sredstva za izradu projektne dokumentacije za Treću osnovnu školu, kao i za Osnovnu školu Gnojnice i Osnovnu školu Bartola Kašića u Rodoču. 

Pored sredstava za izgradnju školskih objekata, u proračunu Grada Mostara planiraju se sredstva i za tekuće održavanje objekata osnovnih škola, u visini 410.000 maraka. Tako će se izvršiti sanacija krovova, fasada, podova, kanalizacija, sanitarnih čvorova i grijanja u Osnovnoj školi "Mustafa Ejubović Šejh Jujo", IV. OŠ, VI. OŠ, OŠ Zalik, OŠ Ilići, OŠ Petra Bakule, OŠ Drežnica, OŠ Ivana Gundulića, OŠ Marina Držića i III. OŠ.

Ulagati u školstvo

- Smatramo kako u idućem razdoblju treba nastaviti s financiranjem obrazovanja i više pozornosti posvetiti razvoju školstva u skladu s pedagoškim standardima i suvremenim europskim tokovima obrazovanja sve s ciljem postizanja što kvalitetnijeg i ujednačenog obrazovanja, kako od osnivača, tako i nadležnog ministarstva u županiji, ističe Ćorić.

Piše
: Gordana Šimović / Dnevni list