Mostar: U gradu na Neretvi živi 31 tisuću mladih, od toga 20 tisuća studenata

Mostar, mladi
Ivo Čarapina novoizabrani je predsjednik Upravnog odbora, a predsjedavajuća skupštine Vijeća mladih je Maida Rahimić, a njezina zamjenica Tajma Tiro koja obnaša i dužnost glasnogovornice vijeća.

Na skupštini su predstavljene i najznačajnije dosadašnje aktivnosti Vijeća mladih, kao i planovi za budućnost koji uključuju podizanje života mladih na veću razinu putem omladinske politike i projekata koji se bave kulturom, obrazovanjem, sportom, ekologijom i turizmom.

Predsjednik Upravnog odbora Ivo Čarapina kazao je kako prema njihovim procjenama Mostar broji 31 tisuću mladih, od čega je 20-ak tisuća studenata.

-Vijeće mladih je krovna organizacija koja predstavlja i zastupa sve mlade u Gradu Mostaru. Osam udruga čine njezin sastav kroz svoje članove u Skupštini. Vijeće mladih se nedavno prvi put od svoga osnutka odlučilo za izravan prijem novih članova jer smo zaključili da puno toga možemo više ostvariti ako imamo veći broj ozbiljnih aktivnih članova, čak i oni koji ne pripadaju nekoj organizaciji. Upravo smo tako otvorili javni poziv za prijem članova u četiri odbora i kroz dva tjedna, koliko je poziv bio otvoren, prikupili preko 70 zavidnih aplikacija, istaknuo je Čarapina.

Svečanoj skupštini nazočna je bila i Radmila Komadina, glavna savjetnica Gradonačelnika Mostara, Veselko Čerkez predstojnik Ureda predsjednika Vlade HNŽ-e, Hasan Šišić, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vijeća mladih. /HMS/