FOTO  Mostar: U Galeriji Aluminij otvorena izložba Ivane Ćavar

Ivana Ćavar izložba
Postav imena Unutarnji krajolik, s ukupno dvadesetak ulja na platnu, nastalih tijekom 2014. godine, u Mostar je došao u zajedničkoj organizaciji Galerije Aluminij, Filozofskoga i Fakulteta PMOZ-a Sveučilišta u Mostaru.

Tradicionalno program je vodio Darko Juka. Za glazbeni dio bio je zadužen Ante Kljajo, Maja Lasić čitala je ono što je o izložbi napisala povjesničarka umjetnosti Barbara Martinović, a izložbu je proglasio otvorenom fra Ante Marić. Sve nazočne pozdravila je i autorica Ivana Ćavar.

Inače, Ivana je Ćavar rođena 1973. u Širokomu Brijegu. Slikarstvo je 1999. diplomirala na zagrebačkoj ALU, u klasi prof. Vasilija Josipa Jordana, da bi 2005. diplomirala i na poslijediplomskomu studiju slikarstva Ars sacra na ALU Sveučilišta u Mostaru, kod mentora prof. Ante Kajinića i pročelnika kolegija prof. Jordana koji joj je i mentorom u procesu izradbe doktorskoga rada. Dobitnicom je više nagrada i priznanja, izlagala je dosad na 21-oj samostalnoj i na više od stotinu skupnih izložbi u zemlji i u tuđinstvu, te sudjelovala u radu ukupno 24 umjetničke kolonije. Autoricom je nekoliko javnih radova sakralne tematike u BiH i u Hrvatskoj. Živi i stvara u Širokomu Brijegu, gdje je i profesoricom pri Akademiji likovnih umjetnosti.

Kako je bilo večeras u prepunoj Galeriji Aluminij pogledajte u našoj galeriji.

Sve fotografije u GALERIJI

HERCEGOVINA.info