Mostar: ‘Trimuša’ kao deponija smeća i otpada

CKM Mostar, Trimuša, Mostar, Trimuša, apel
Udruga građana "Moj grad" Mostar i Građanska inicijativa "Zajedno za Trimušu", prethodnih su godina volonterskim akcijama održavali čistoću Trimuše, no, unatoč njihovom mukotrpnom radu, pojedincima očigledno smeta uredna Trimuša, te je redovito uništavaju i čine je odlagalištem za smeće.

Aktivnosti na uređenju

Aktivnosti spomenute Udruge na lokaciji Trimuše urodili su plodom kada su članovi Udruženja, simpatizeri, rekreativci i djelatnici JP Parkova očistili cijeli teritorij, te postavili ljuljačke, klupe, odnosno uredili cjelokupnu trim stazu. Građanska inicijativa je čak na drveće objesila vreće kako bi služili građanima da odlažu otpad, te postavila znak zabrane ulaska automobila u večernjim satima. Ta zabrana nije donijela očekivane rezultate, jer je znak ubrzo uništen, pa neodgovorni pojedinci i dalje uništavaju Trimušu, te je pretvaraju u ruglo i sramotu Mostara.

U planu je bilo i postavljanje rampe, kako bi se lokacija u potpunosti zatvorila u noćnim satima te na taj način spriječile pojedinačne nasilne i ne primjerene aktivnosti na lokaciji.

Bolje sutra

"S vjerom u bolje sutra naše mostarske posebnosti, idemo dalje bez uzmicanja i odustajanja u namjeri da Trimuša bude ponos i prepoznatljiv dio grada i šire", napisano je na Facebook stranici Građanske inicijative "Zajedno za Trimušu".

Dnevni list