Mostar: Svečano promovirano 74 diplomiranih studenata

promocija, Sveučilištu u Mostaru, ekonomski fakultet
... specijalisti ekonomije, stručni prvostupnici ekonomije, prvostupnici ekonomije te magistri ekonomije.

„Ovaj dan je kruna vaših neprospavanih noći, ali ovaj događaj je kraj jednog dijela vašeg života. Diplomu nemojte shvatiti kao papir jer je ona puno više. Profesori su vam dali najveće bogatstvo, a to je znanje. Trošite to bogatstvo da bi ono bilo još veće", poručio je dr. sc. Ivo Čolak, prorektor Sveučilišta u Mostaru.

Dekanica Ekonomskog fakulteta prof. dr. Mila Gadžić kazala je kako samo ljudski kapital, sposobnost i vještine mogu srušiti barijere neznanja. „Kroz godine obrazovanja stjecali ste znanja kako se prilagođavati dinamičnim promjenama u okruženju koje nisu uvijek dobre i pozitivne. Ekonomisti se moraju znati sučeljavati sa izazovima i tragati za novim strategijama kao odgovorima na krizu. Vaše obrazovanje ima smisla samo kada možete usavršavati svoje sposobnosti i stjecati nove vještine i znanja."

Diploma je rezultat želje, volje i rada mladih ljudi, akademskih građana, koji osnaženi znanjem kroz studij promišljaju svoju budućnost. U razgovoru sa studentima mogao se iščitati ponos postignutim, optimizam i želja za napretkom te nada za pronalaskom posla u struci.

„Očekujem da ću pronaći posao u struci i nadam se boljem pogledu u budućnost. Mnogo sam naučio u ovih 5 godina i ponosan sam na svoja postignuća", očekivanja su Ivana Karačića, magistra ekonomije.

treci.ba