Mostar: Svečano otvoren Međunarodni sajam DANI TREŠNJE 2016

dani trešnje, Mostar

...danas je u Vrapčićima svečano otvoren trodnevni, 14. po redu, Međunarodni sajam gospodarstva, poljoprivrede, prehrane i turizma, pod nazivom "Dani trešnje 2016.".

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, Edin Mušić u svom je obraćanju podsjetio kako je cilj te manifestacije najprije promocija domaćih proizvoda te poticaj za male proizvođače i pojedince za pokretanje vlastitih biznisa i radionica, s ciljem plasiranja proizvoda na domaće i strano tržište.
Pored domaćih, na Dane trešnje 2016. je došlo i 60-ak izlagača iz Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Makedonije i Srbije.

Direktor manifestacije dr.Salem Bubalo kazao je kako je ovogodišnja pod sajamska manifestacija usredotočena na prezentaciju suvenira i rukotvorina, kao oblasti za stvaranje nove vrijednosti, kao odrednica BiH u razvoju i promociji turizma.
Glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina u svom je govoru naglasila kako ovaj sajam iz godine u godinu raste i sve je više gostiju, izlagača i sadržaja, a Mostar iznova postaje susretište brojnih izlagači iz nekolicine zemalja s ciljem promoviranja gospodarstva, turizma, poljoprivrede i prehrane ali i naše kulture.
-Nadam se stoga da će s ovog sajma biti poslana još jedna pozitivna poruka iz Mostara, gospodarska, kulturna ali i politička te da će nakon ovog sajma biti pokrenuti novi konkretni projekti u razvoju agro turizma.

Na kraju bih željela još jednom zahvaliti organizatorima 14. Međunarodnog sajma „Dani trešnje" na čelu sa direktorom dr. Bubalom, partneru Općinom Tešanj i svima koji su pridonijeli da smo danas ovdje.

Organizatori Sajma uručili su zahvalnice brojnim pojedincima i organizacijama, zaslužnim za održavanje ove tradicionalne manifestacije. Među ostalim, zahvalnice su dobili generalna konzulica Republike Turske u Mostaru, Ayse Selcan Sanli, načelnik općine Tešanj, Suad Huskić, Gradska uprava Mostara, Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama Los Rosales Mostar, te Turistička organizacija općine Žabalj iz Vojvodine. Uz glavnu savjetnicu Komadinu svečanosti otvorenja nazočni su bili i načelnici gradskih odjela Omer Pajić i Izet Šahović.