Mostar: Stradali bračni par zajedno na vječni počinak

Mostar: Stradali bračni par zajedno na vječni počinak
...Jovica (39) i Martina (28) Bukvić biti zajedno pokopani na novom Boškovića groblju u mostarskom naselju Hodbina danas (utorak) u 13.30 sati, dok će se ispraćaj prethodno obaviti u Gradskoj mrtvačnici Bijeli brijeg, stoji u posmrtnoj obavijesti ožalošćene obitelji.

To je tužni epilog stravične prometne nesreće koja se u nedjelju oko 6 sati dogodila u južnom prigradskom naselju Ortiješ, gdje su u istom vozilu, nakon proslave Nove godine, poginuli supružnici Jovica i Martina Bukvić i njezin rođak Goran Margić (30) iz Metkovića. Poznanici bračnog para tek pretpostavljaju da su rođaka vozili kući, piše Večernji list BiH.

- S Jovicom sam se te noći čuo dva puta poslije ponoći. Prvo se javio iz punčeve kuće u Blagaju, gdje je bio u krugu obitelji, pa potom oko 3.30 sati, ali tada zbog glasne glazbe nisam mogao čuti gdje se nalazi. Bio je jako dobro raspoložen i ne znam što se dalje događalo. Ujutro me je zatekla tragična vijest, priča nam još u nevjerici Jovičin najbolji kolega iz zaštitarske agencije Sector Security, gdje je stradali vodio jedan od odjela. Drugi kolega kaže kako je prije ponoći razmijenio poruke s Jovicom, a tada je još bio, kako mu je rekao, u svome domu, odnosno u unajmljenoj kući u naselju Rudnik, gdje je živio sa suprugom i malenom kćeri Petrom.

- Bio je fantastičan čovjek. Prije deset godina se iz Nevesinja doselio u Mostar. Kod nas je prethodno radio četiri godine i o njemu imamo samo riječi hvale, dodaju iz ove agencije. Slično kažu i iz tvrtke Moj taxi, gdje je Martina radila kao dispečerka, a i od Gorana su se mnogobrojni prijatelji sjetno opraštali preko društvenih mreža, redom ističući njihov vedar duh.

- Osim malene Petre, iza Jovice je ostalo još dvoje djece iz prvog braka, Dajana i Danijel, te majka Milena i brat Siniša, a iza Martine kći, otac Marinko i majka Jagoda te brat Marko. Svima im je potrebna Božja ljubav da izdrže ove teške trenutke. Uz njih smo... Čast nam je bila poznavati dvije tako dobre i drage osobe, čast nam je bila zvati vas prijateljima. Počivajte u miru, anđeli, riječi su potpore rodbine na Facebooku ožalošćenim obiteljima Bukvić i Mikulić.

S druge strane, vatrogasci su i dan poslije prepričavali užasan prizor sudara BMW-a, bagera i audija.

- Krov BMW-a je već bio smrskan jer je vozilo ušlo skroz pod "kašiku" bagera, ali ipak smo morali rezati lim kako bismo izvukli stradale. Posao nam je takav, nailazimo na razne prizore, ali ovo je bilo baš stravično. Jedna od najtežih intervencija, kažu nam vatrogasci. Policija još utvrđuje točne okolnosti, a prema svemu sudeći, velikoj tragediji pridonijele su brzina i nepažnja./HMS/