Mostar: Stanari Bijelog Brijega strahuju za svoju sigurnost u večernjim satima

stepenice, Bijeli Brijeg
Redakciji Dnevnog lista jučer su se obratili stanari Bijelog Brijega koji strahuju za svoju i sigurnost svojih obitelji u večernjim satima, jer na "Velikim stepenicama" prema ovome naselju nema rasvjete, jer su žarulje pregorjele, a nisu zamijenjene novima.

Ovakva situacija vlada već više od dva tjedna, a, prema njihovim tvrdnjama, djelatnici Gradske uprave su ovaj problem jednostavno zanemarili, iako su im mještani Bijelog Brijega upućivali više poziva da se stare žarulje koje više ne služe svrsi, zamijene novima, kako bi kretanje građana u ovome dijelu grada bilo sigurnije.

Stepenice straha

"Veliki broj žarulja više ne gori, a slaba osvijetljenost nas sviju plaši iz razloga što su stepenice koje vode ka Bijelom Brijegu već odavno poznate po mnogobrojnim nedjelima i razbojništvima. Više puta smo kontaktirali Gradsku upravu, no nitko ništa po ovome pitanju nije učinio. Tuda prolaze i djeca, pa bismo i ovim putem zamolili Gradsku upravu da pregorjele žarulje zamijene novima, kako bi kretanje mještana Bijelog Brijega tim stepenicama bilo sigurnije. Neshvatljivo je da ovaj dio grada ne bude osvijetljen, obzirom na mnoštvo nedjela i razbojništava po kojima su ove stepenice i postale prepoznatljive. Smatramo da bi nadležni pod hitno trebali reagirati na ovaj problem, jer prije svega, njihova dužnost je osigurati građanima siguran život", poručili su stanari.

Naveli su kako je poznato da se u ovom dijelu grada okupljaju narkomani, te da je prolazak stepenicama u večernjim satima, za sve građane, prava strava. Naime, ove stepenice su u narodu poznate i kao "stepenice straha", a zanemarivanje ovog velikog problema izaziva gnjev kod građana koji se stepenicama kreću svakodnevno, te strahuju za svoje živote u noćnom razdoblju.

Okupljalište narkomana

"Strah nas je ovuda prolaziti. Skoro uvijek ima sumnjivih lica, to je poznato kao okupljalište narkomana, a slaba vidljivost to sve dodatno pogoršava i čini ovo mjesto opasnim po život. Zaista je stravično proći navečer ulicom, nije nam svejedno. Posebno se brinemo da se nešto ne dogodi djeci koja se navečer vraćaju iz škole, a da ne spominjemo razne napade i pljačke kojih je u zadnje vrijeme sve više. Strahujemo za svoju sigurnost i želimo da se ovaj problem što prije riješi", kazali su zabrinuti stanari Bijelog Brijega.

Sudeći po prisutnim kriminalnim dešavanjima u gradu Mostaru koji je postao raj za one koji čine zlodjela, strah stanovnika je i više nego opravdan, a problem rasvjete zahtijeva što hitnije rješavanje kako ne bi došlo do neželjenih događaja.

Piše: Sanda Šunje - Peco, [email protected]