Mostar: Sretna majka rodila sina u vozilu Hitne pomoći

Mostar: Sretna majka rodila sina u vozilu Hitne pomoći

...porodio Slađanu Mihalić u kolima hitne pomoći na putu prema SKB Mostar. Njezin muž je pozvao Hitnu i zamolio ih da prebace njegovu ženu u bolnicu jer je dobila trudove. Obitelj Mihalić živi u selu Đubrani, oko 20 minuta vožnje od Mostara. - Inače, moglo se dogoditi i da ne stignemo otići po ženu, ali kako su obje hitne pomoći bile slobodne odlučili smo krenuti po rodilju.

Tek na putu prema selu smo vidjeli kakav je put, kako na nekim dijelovima uopće nema asfalta i kako će biti teško vratiti se - govori  dr. Puljić. Prava drama je počela pet minuta nakon što je hitna krenula prema mostarskoj bolnici. - Ženi je iznenada puknuo vodenjak, vidjeli smo kako nema vremena i kako će roditi u vozilu. Svemu je doprinio i loš put. Već deset minuta od polaska prema bolnici imali smo novorođenče u rukama. Prerezali smo pupčanu vrpcu, s dva peana (hvataljke) zatvorili pupčanu vrpcu. Ja sam još uzeo cjevčicu od infuzije, prerezao je i učinio prohodnost dišnih puteva u bebe. Sve je bilo gotovo u roku deset minuta od kako smo od kuće Mihalića krenuli prema SKB Mostar.

Na kraju smo majku i dijete dovezli u mostarsku bolnicu, gdje su ostali na porodiljnom odjelu - rekao nam  dr. Puljić. Kao mladi liječnik nazočio je porodima, neke čak i sam obavio, ali nikada u kolima Hitne pomoći i to u ovakvim uvjetima. - Ovdje govorimo o uvjetima koji nisu sterilni, nismo imali potrebnu opremu i zadovoljan sam što je sve na kraju ispalo kako treba - zaključuje naš sugovornik.

Slađana i beba bi danas trebali izaći iz bolnice. Ovo je peto dijete u obitelji Mihalić i kako nam je jučer rekla Slađana, još uvijek njezin sin nije dobio ime. - O tome ćemo odlučiti u idućih nekoliko dana. Važno je da je sada prošlo sve kako treba i da smo beba i ja dobro - rekla nam je jučer majka Slađana. Ističe kako se ni ona nije nadala da će roditi ovako brzo, a ni na kraj pameti joj nije bilo da će peto dijete roditi u kolima Hitne pomoći.

- Muž je pozvao Hitnu pomoć, a svakako nisam očekivala da će se sve dogoditi tako brzo. Zahvalni smo ekipi koja je brzo intervenirala i koja je znala što treba raditi u ovoj izvanrednoj okolnosti - zaključuje Slađana. Inače, kako doznajemo, zadnji ovakav slučaj se dogodio prije pet godina. Na kraju je kako kažu liječnici važno da priča ima sretan završetak.

Večernji List