Mostar: Sportaši apeliraju da se uredi Trimuša

CKM Mostar, Trimuša, Mostar, Trimuša, apel
Neprocjenjivu važnost za sve sportaše u Mostaru ima trim staza, popularna Trimuša koja je iz godine u godinu sve više zagađena, a vlasti kao da ne mare za pluća grada. Brojne građanske udruge, sportaši i profesori tjelesne kulture pozivaju građane i nadležne institucije da posvete više pažnje ovom prirodnom bogatstvu u središtu Mostara.

Veliki značaj

Osim profesionalnih sportaša i rekreativaca, Trimuša je nezamjenjiva i za sve profesore i studente tjelesne kulture Mostarskog sveučilišta kojima služi kao prirodni kamp za podizanje tjelesne spreme. Čista i prohodna trim staza svima bi puno značila.

Najbolja sportašica Mostara za prošlu godinu i osvajačica svjetske bronce u karateu Ivona Ćavar također ističe važnost Trimuše za ovaj grad.

Profesor fizičke kulture na Sveučilištu u Mostaru Franjo Lovrić naglašava kako svaki pojedinac treba prvo poći od sebe i svog odnosa prema prirodi.

Mostar kao sportski i turistički grad ima obvezu sačuvati jedno ovakvo mjesto koje okuplja stotine sportaša i rekreativaca. Svjedoci smo kapitalnih ulaganja u gradu na Neretvi posljednjih godina kao što su kolektori i pročistači otpadnih voda, međutim sve to bit će uzaludno potrošen novac ako se dopusti odumiranje pluća grada.

Volonterske akcije

Podsjetimo, prirodna oaza u središtu grada, trim staza "Trimuša", koju građani koriste za rekreaciju i sportske aktivnosti, a koja bi trebala biti ponos grada, sve više nalikuje na deponiju smeća i otpada.

Udruga građana "Moj grad" Mostar i Građanska inicijativa "Zajedno za Trimušu", prethodnih su godina volonterskim akcijama održavali čistoću Trimuše, no, unatoč njihovom mukotrpnom radu, pojedincima očigledno smeta uredna Trimuša, te je redovito uništavaju i čine je odlagalištem za smeće.

Dnevni list