Mostar: Smeće razbacano, širi se smrad, šprice u dvorištu, prijete bolesti…

Mostar, peticija

Mostarka Mia Domazet predala je zahtjev Gradu Mostaru kojom građani traže zamjenu neadekvatnih kontejnera i uređenje prostora koji se , u centru grada, nalazi u kontinuirano lošem stanju, a nitko ništa ne čini u sanaciji stanja na ovoj lokaciji.

„Obraćam Vam se sa molbom za zamjenu dva velika otvorena kontejnera za smeće sa adekvatnim brojem malih sa poklopcem na lokaciji između ulica Kralja Petra Krešimira IV i Kralja Tomislava, u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta Grill Gaga i apoteke. Stanari na toj lokaciji više su se obraćali gosp. Krtaliću, direktoru Parkova, tražeći da se riješi taj problem u centru grada. Naime, zbog neograđenih otvorenih kontejnera, oko kojih je blato, pa se teško prilazi, smeće leži razbacano po dvorištu, i širi se nesnosan smrad" - kaže se u zahtjevu građana.

Te kontejnere koriste privatni poslovni subjekti iz ulica Kralja Tomislava, Petra Krešimira IV i Zagrebačka (Husinske bune), kao i obližnji kafići, pa se u njima nalaze i životinjski otpaci, kao i ostaci hrane, što uzrokuje pojavu raznih životinja, uključujući miševe.

„Dodatno, kako taj prostor nije osvijetljen, uvečer se okupljaju narkomani, iza kojih ostaju šprice, pa ne smijemo djecu pustiti u dvorište, a odrasli moraju jako pažljivo hodati inače se mogu zaraziti hepatitisom. Parkovi nisu adekvatno odgovorili na naš zahtjev, samo je posut šljunak, što nas dovodi do još većeg problema, jer ne vidimo po čemu hodamo" - kaže se u zahtjevu.

"Zvala sam komunalnu inspekciju, koji su rekli da će g. Delić izaći na teren, no do sada se nitko još nije pojavio niti obišao spomenutu lokaciju. Stanari su jako nezadovoljni trenutnom situacijom, i inzistirajuda se što prije riješi ovaj sigurnosni i zdravstveni komunalni problem. Sa dolaskom toplijih dana, nećemo moći niti otvoriti prozor od smrada nagomilanog smeća. Netko je već pokušao da zapali kontejnere, što može dovesti do požara širih razmjera, a time i štete na okolnim objektima. Zato Vas molim, da što prije krene u sanaciju ovog prostora, ogradite, osvjetlite i asfaltirajte prostor za kontejnere ako i postavite male kontejnere sa poklopcem. Time bi preventivno djelovali na pojavu zaraznih bolesti ili požara u centru grada" - kaže Mia Domazet, koja ujedno i dostavila potpise stanara i vlasnika okolnih objekata, koji zahtijevaju da se ovo pitanje riješi u najkraćem roku.

Peticiju, odnosno zahtjev je potpisalo oko 70 privatnih i pravnih osoba.

Dnevni list