FOTO  Mostar se oprostio od Luke, Armana, Lane, Muhameda i Ivana

komemoracija

... vaše obitelji i cijeli grad. Bili ste uzorni učenici, sportaši, vrijedni radnici, aktivisti i pupoljci našega grada. Mostar i njegovi građani će se trajno sjećati ove tragedije i vas osobno. Neka vam je pokoj vječni i laka vam bila hercegovačka i mostarska gruda'', napisao je Bešlić u knjizi žalosti.

Direktor Zračne luke Mostar, Marin Raspudić, iskazao je sućut obiteljima stradalih i zahvalio cijeloj BiH koja je stala uz Mostar.

''Želim prije svega izraziti ogromnu zahvalnost građanima Mostara i BiH koji su uz obitelji, koji su uz Grad Mostar. Nisu izmišljene riječi niti u jednom rječniku kojim bih ja mogao reći svoju tugu i tugu Grada Mostara. Ovaj nemili događaj je zadesio djecu i odrasle i ostavit će dubok trag u njihovim obiteljima i u građanima. Trudit ćemo se uz Božju pomoć pomoći obiteljima i pokušati biti do kraja života na raspolaganju i da dijelimo njihovu bol'', rekao je Raspudić.

Ljubo Bešlić je novinarima rekao kako je danas Mostar obavijen tugom.

''Dan žalost, dan rastanka s našim mladim sugrađanima. Teško je bilo što treći što bi moglo pomoći ugasiti bol za tim mladim životima koji su u jednom trenutku otišli sa ovoga svijeta. Mi ispred Grada pokušavamo osigurati dostojanstven ispraćaj koliko je to moguće u boli i tuzi i jednoj tišini i rekao bi na primjeren način da pomognemo obiteljima da svoju bol lakše prebrode. Sigurno je da je ta bol roditeljima nemjerljiva i sigurno je da naši sugrađani suosjećaju s njima'', rekao je Bešlić

Naime, Grad Mostar i Vlada Hercegovačko-neretvanske županije proglasili su 16. svibnja danom žalosti. Zastave na institucijama i trgovima su na pola koplja, a otkazani su i brojni događaji. Na ispračaju su bili i članovi škole nogometa HŠK Zrinjski u kojoj je nastradali Luka Lovrić trenirao, članovi MAS-a u kojoj je trenirao Arman Hadžiomerović, te članovi Plesnog kluba Zrinjski u kojem je trenirala Lana Lovrić.

U padu sportskog zrakoplova u subotu oko 16 sati u Mostaru život su izgubili pilot Ivan Karačić, Muhamed Sipović, brat i sestra Luka (8) i Lana (11) Lovrić, te osmogodišnji dječak Arman Hadžiomerović.

Više fotografija pogledajte OVDJE.

HERCEGOVINA.info