Mostar: Sastanak predsjednika Vijeća mladih

Mostar, vijeće mladih posušje, Vijeće mladih Grada Mostara, sastanak
Ivo Čarapina, je pozvao upravo Lončara na jedan od prvih sastanaka otkako je preuzeo ulogu predsjednika, čime je želio predstaviti jasnu poziciju Vijeća mladih Mostara, u želji za dobrim i prijateljskim odnosima i suradnjom s Vijećima mladih iz svih općina Federacije.

U ugodnom razgovoru, Mate Lončar je predstavio plan aktivnosti koje Federalno Vijeće trenutno provodi, te je predstavio cjelokupnu strukturu Vijeća. Također je dao čvrstu podršku u formiranju Vijeća mladih Hercegovačko-neretvanske županije, koje trenutno ne postoji, i time mostarsko Vijeće nije obuhvaćeno u Federalnom.
Lončar je predstavio pozitivne primjere i iskustva u formiranju Zapadno-hercegovačkog Vijeća mladih, koja mogu pomoći i u osnivanju VM-HNŽ-a.

Čarapina se zahvalio na podršci za osnivanje Hercegovačko neretvanskog Vijeća mladih, te predstavio upravo mostarsko, kao lidera, koji svojim iskustvom može pomoći u pokretanju inicijativa za formiranje Vijeća mladih u ostalim općinama ove Županije.

Zajedno su se složili da Hercegovina treba osnovati Vijeća mladih u što više općina, kako bi mladi ljudi iz svih mjesta, dobili priliku angažirati se u svojoj lokalnoj zajednici, te raditi na poboljšavanju životnih uvjeta, kako mladih, tako i ostalih građana svoje zajednice.