Mostar: Sastanak predsjednika Vijeća mladih

Mostar: Sastanak predsjednika Vijeća mladih
Ivo Čarapina, je pozvao upravo Lončara na jedan od prvih sastanaka otkako je preuzeo ulogu predsjednika, čime je želio predstaviti jasnu poziciju Vijeća mladih Mostara, u želji za dobrim i prijateljskim odnosima i suradnjom s Vijećima mladih iz svih općina Federacije.

U ugodnom razgovoru, Mate Lončar je predstavio plan aktivnosti koje Federalno Vijeće trenutno provodi, te je predstavio cjelokupnu strukturu Vijeća. Također je dao čvrstu podršku u formiranju Vijeća mladih Hercegovačko-neretvanske županije, koje trenutno ne postoji, i time mostarsko Vijeće nije obuhvaćeno u Federalnom.
Lončar je predstavio pozitivne primjere i iskustva u formiranju Zapadno-hercegovačkog Vijeća mladih, koja mogu pomoći i u osnivanju VM-HNŽ-a.

Čarapina se zahvalio na podršci za osnivanje Hercegovačko neretvanskog Vijeća mladih, te predstavio upravo mostarsko, kao lidera, koji svojim iskustvom može pomoći u pokretanju inicijativa za formiranje Vijeća mladih u ostalim općinama ove Županije.

Zajedno su se složili da Hercegovina treba osnovati Vijeća mladih u što više općina, kako bi mladi ljudi iz svih mjesta, dobili priliku angažirati se u svojoj lokalnoj zajednici, te raditi na poboljšavanju životnih uvjeta, kako mladih, tako i ostalih građana svoje zajednice.