FOTO  Mostar: Rupe u blizini Mepas Malla u naselju Centar 2 'ukrašavaju' cestu

rupe Centar 2

Tijekom nesretnog rata po ulicama Mostara ceste su prokopavali mnogi. Osim što su ih uništavale granate i sami stanovnici su postavljali raznorazne cijevi, kablove... Sve je to bilo neplanski pa ni ne čudi kada u tijeku velikih kiša vidimo da voda ne otječe, a ulice postaju kao jedna rijeka.

Na žalost stanje u Mostaru se očigledno nije promijenilo ni gotovo 20 godina nakon rata. Ulice Mostara izgledaju očajno. Sada ih mnogi režu i kopaju uz blagoslov čelnih ljudi grada.

Tako smo prije nekoliko dana dobili informaciju od građana koji žive u Centru 2 da je u Ulica Dr. Ante Starčevića, koja je prokopana od strane firme koju je angažirala tvrtka BH Telekom i nakon više od dva mjeseca od kada su završili radovi u očajnom stanju i nije zakrpljena.

Upravo zbog toga smo se uputili u tu ulicu i utvrdili da ulica koja vodi prema Orci i Mepas Mallu i dalje otkopana i da je mještani redovito pune pjeskom jer se i za vrijeme manjih kiša u istoj stvori ogromna voda. Utvrdili smo i da je dio ulice koji ide prema objektu koji je u izgradnji (na mjestu nekadašnje mljekare) ulica uredno zakrpljena te nas stoga još više čudi otkuda ova nemarnost.

Pokušali smo kontaktirati firmu koja je izvodila radove, ali na telefone se nitko nije javljao.

HERCEGOVINA.info