Mostar: Romantična prošnja na Starom mostu

prošnja, Stari Most Mostar, Stari most
Iz Washingtona je u Mostar doputovala mlada Lea Marić (1994.) sa svojom majkom kako bi sa rodbinom proslavila svoj 23. rođendan.

Lein mladić Vuk Kesić (1993.), koji takođe živi u Washingtonu je u dogovoru s Leinom majkom, ali bez znanja Lee, također doputovao u Mostar s ciljem da je zaprosi. I dok je Lea u krugu svoje najuže rodbine prelazila Stari most, na mostu se iznenada nenajavljeno pojavio njezin mladić Vuk Kesić, objavile su Ljepote Mostara na svojoj Facebook stranici.

Oduševljenju nije bilo kraja, ali mladić je brzo reagirao. Kleknuo je pred Leu, pružio joj prsten i zaprosio je toplim riječima u kojima je dominirala njegova odlučnost da će joj biti vjeran.

"Oduševljena sam i prepuna emocija, a posebno mi je drago što se sve dogodilo na Starom mostu, veličanstvenoj građevini koja predstavlja pravo umjetničko djelo graditelja. Poštujem tradiciju. Vuk je zvao mog djeda mr. Danila Marića koji je poznat kao plodan književnik, moju baku i druge članove obitelji kako bih od njih dobila blagoslov. Sve je ovo kao lijep san i pamtit ću ovaj dan cijelog života", uzbuđeno je govorila Lea Marić.

Vuk Kesić nije krio emocije i ostvario mu se dugogodišnji san da se sve dogpodi u Mostaru na Starom mostu.

"Stari most je smbol vještine, umješnosti, elegancije, jednostavnosti a sve su to odlike koje želim da krase naš budući zajednički život. Ovaj most je mjesto spajanja naroda, religija, jezika i svih drugih izmišljenih i nevažnih različitosti i podjela. Posebno mi je drago što su u meni prestale živjeti slike porušenog mosta jer je od sada za mene njegovo glavno značenje - ljubav", uvjerljivo je iznosio svoje emocije zaručnik Vuk.

Naglasio je da je mjesto čina zaruke određeno time što je Mostar i Stari most prostor gdje je Lea odrasla i čiju kulturu nosi u sebi.

"Na meni je bilo samo da pratim te znake i kleknem pred Leu u pravom trenutku na pravom mjestu. Tome treba dodati činjenicu da smo za njen rođendan zajedno s cijelom obitelji u njenom gradu", kazao je Vuk.

Vecernji.ba