Mostar: Ranjeni policajac se oporavlja, razbojnicima još ni traga

Mostar, policajac
... u naselju "Dolina sunca" u južnom dijelu Mostara, stabilno je, a mladi policajac je van životne opasnosti.

Prema riječima dr. Safeta Omerovića, u pitanju je teška tjelesna ozljeda, oštećenje koštanih i zglobnih struktura, radi se o eksplozivnoj rani koja je kirurški zbrinuta, ali po tipu ratne rane.

- Ulomci kostiju dovedeni su u anatomsko stanje. Zarastanje će biti duže, pa i rehabilitacija. Neposredne komplikacije mogu biti u smislu infekcije i eventualne embolije, ali nadam se da neće, jer poduzimamo sve potrebne mjere da se to ne dogodi, kazao je dr. Omerović.

Ranjenog policajca posjetili su i poželjeli mu brz oporavak i ozdravljenje potpredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić i predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije Šerif Špago, ministar MUP-a HNŽ-a Slađan Bevanda, zajedno sa glavnim tužiteljem Zdenkom Kovačom i gradonačelnikom grada Mostara Ljubom Bešlićem i načelnikom PU Mostar Draganom Jelonjićem.

Za to vrijeme istražitelji krim policije u suradnji sa Županijskim tužiteljstvom rade na istrazi ovog slučaja te identifikaciji počinitelja kaznenog djela. Još nitko nije uhićen. Sve se odigralo u noći sa srijede na četvrtak oko 01.50 sati kada su građani dojavili da se kod stambenih objekata u naselju Dolina Sunca nalaze sumnjive osobe. Kada je policijska ophodnja stigla na mjesto događaja, četvorica maskiranih razbojnika sjeli su u vozilo Audi i dali se u bijeg. Pokušavajući im prepriječiti put službenim vozilom, razbojnici su ispalili nekoliko hitaca prema policajcima u vozilu. Jedan je hitac završio u motoru vozila, a drugim je pogođen policajac Hubana. Razbojnici su uspjeli pobjeći još im se nije ušlo u trag.

Dnevni List