FOTO  Mostar : Radovi nisu ni završeni, a šetalište se već raspada

Prema zadnjim najavama, šetalište je u novom ruhu trebalo zablistati koncem studenoga prošle godine, no ne samo da je prolongiran završetak radova, nego su radovi obustavljeni već danima. Ono što čitavu situaciju oko šetališta čini u potpunosti apsurdnom jeste činjenica da je ostalo još nekih par metara za popločati te postaviti ulični mobilijar do kraja.

Da stvar bude još gora, popločani kamen je već počeo pucati. Radovi još nisu završeni, a šetalište se već raspada. Ulica koja je nekad bila među najljepšima u gradu, sudeći prema trenutačnoj situaciji, neće skoro zablistati punim sjajem.

Što je točan uzrok nastalog problema, je li loša kvaliteta kamena s obzirom da je dio koji je oštećen postavljen dosta davno, a vozila i dalje nesmetano prometuju šetalištem kao što je to bilo prije početka rekonstrukcije i dok je isto bilo razrovano, još je nepoznato.

Dnevni list podsjeća kako je spomenuta ulica raskopana prije dvije godine, kada je prvi put trebala krenuti rekonstrukcija. U ljeto 2010., prema planovima obnove mostarskih ulica, po završetku radova na Rondou, bila je najavljivana rekonstrukcija bivšeg Lenjinovog šetališta s jasnom slikom izgleda. Najavljivao je kako će izvođači radova veliku brigu posvetiti asfaltiranju kolnika te kako će, kao u dosad obnovljenim prometnicama, biti postavljene kamene ploče, pri čijem se postavljanju posebno mora paziti na drvorede i platane, čiji su korijeni duboko ispod asfalta, što bi u konačnici vratilo zasluženi sjaj ovoj ulici.

Zatim je sredinom 2011. bilo riječi kako se radi zadnja projektna dokumentacija za šetalište, koja je u fazi revidiranja i usuglašavanja kompletnog projekta. No i o tome je vrlo brzo prestalo biti govora, da bi radovi na popločavanju Ulice Nikole Šubića Zrinjskog, od Španjolskog trga do Trga hrvatskih velikana, započeli tek otvaranjem Španjolskog trga u trećem mjesecu.

Tada je rečeno da je rok završetka radova 210 dana, no i taj rok je prolongiran i mnogi poslije njega.

Dnevni list