Mostar: Puno nepoznanica uoči početka naplate parkinga

...naplate parkiranja u gradu Mostaru koja započinje za desetak dana, a oko koje se veže još podosta nejasnoća.

Primjerice, za dnevnu kartu parkiranja u prvoj zoni potrebno je izdvojiti 20 maraka, što je samo po sebi apsurdno jer je cijena visoka. Uzme li se još k tome u obzir da se dnevna karta kupi svaki dan u mjesecu, njena cijena tada iznosi 620 maraka, što je iznos nečije mjesečne plaće, piše  Dnevni list.
Svi se slažu u jednom: parkiranje je u Mostaru preskupo. Osim toga, velika nepoznanica za sada se vodi kod stanara zgrada kojih je u Mostaru veliki broj.
Naime, za sada je Odjel za urbanizam Grada Mostara prilikom rješenja o naplati parkiranja, u rezervirana mjesta svrstao određen broj mjesta za taksi službu i određen broj mjesta za invalide. No, što je sa stanarima zgrada, to još uvijek nitko ne zna.
Jedna od ulica čije je parkiralište većinom namijenjeno stanarima zgrade je Ulica hrvatske mladeži, koja broji i najviše mjesta za parkiranje. Ona spada u treću zonu, a cijena sata parkiranja iznosi 1 marku, dok cijena dnevne karte stoji 10 maraka.

Iako po pravilu svaki stanar zgrade ima pravo na jedno parkirališno mjesto koje mu pripada, ovaj problem još nitko nije riješio, a ni sami stanari nisu upoznati s tim gdje će parkirati svoje limene ljubimce kada započne naplata parkiranja, jer su im cijene previsoke.
- Ogorčen sam na cijene parkiranja u gradu Mostaru i na pitanje stanara zgrade koje još nitko nije riješio. I sam živim u zgradi i imam pravo na parkirališno mjesto, ali još uvijek ne znam što će biti s tim. U jedno sam siguran, cijena je previsoka i ne mislim je plaćati, kazao je za Dnevni list jedan od ogorčenih stanara zgrade koja se nalazi u ulici koja spada u prvu parkirališnu zonu.
Ništa bolja situacija nije ni s ostalim ulicama čiji stanari negoduju radi cijena parkiranja.
Kada će se i na koji način riješiti ovaj problem, za sada nije poznato, a sama naplata parkiranja započinje za manje od desetak dana. Samim time, postavljaju se brojna pitanja oko cijena i mjesta predviđenih za stanare, ali odgovora nema nigdje.

Hoće li stanari zgrada koji imaju pravo na jedno parkirališno mjesto morati platiti punu cijenu parkiranja te što će biti s njihovim mjestom, za sada je još uvijek nepoznanica iako se početak naplate već uvelike priprema.