Mostar: Prvi put u školi: zanimljivo predavanje za roditelje prvašića

škola, djeca, Naklada alfa
...„Paška", inače njezino prvo djelo za djecu, dok je ljubiteljima književnosti poznata još od 2008. Do sada je objavila zbirku igrokaza Igrarije, zbirke pjesama Mome leptiru i Nova svitanja, zbirku kratkih priča Plameni, te romane U Njemačku brale... i Kruh i Igre.Dobitnica je i književne nagrade "Fra Martin Nedić" 2012. za roman U Njemačku brale..., a roman Kruh i igre je ušao u uži izbor za književnu nagradu "Fran Galović" 2014.

Uz autoricu, u programu predstavljanja sudjelovala je i književnica i voditeljica Miljenka Koštro, stalna suradnica u časopisu Cvitak, Ana Babić, direktorica naklade Alfa, te Stanko Čurčić s učenicima Osnovne škole Ivan Mažuranić iz Posušja koji su izveli posljednju pjesmu iz zbirke Paška.

Inače Paška je mačka, koja ima sve ljudske osobine, te ujedno glavni lik knjige koja se sastoji od dvadeset i tri priče i jedne pjesme i posvećena je autoričinom stradalom sinu.

„Paška je priča za sve generacije i svi se mogu pronaći u njoj. Realistična je i dinamična sa stalnom izmjenom tužnih i sretnih dijelova, iako na kraju dobro uvijek pobijedi", istakla je Leko.

Osim ove zanimljive knjige za djecu, rođendanski mjesec u Alfi donosi i zanimljivo predavanje za roditelje, osobito one koji čija će djeca od rujna postati prvašići.
Kako prvašiće pripremiti za školu, koje su im vještine potrebne za uspješno školovanje, kako ih motivirati? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja, roditelji će moći čuti na predavanju „Prvi put u školi" koje će u subotu ujutro u 11.30 na 3. katu Mepas Mall-a održati učitelj razredne nastave Damir Domišljanović iz Zagreba, inače suautor niza udžbenika za razrednu nastavu, raznovrsnih zadataka za vježbanje ispitnih materijala za hrvatski jezik, prirodu i društvo, kao i taktilne slovarice za učenike prvog razreda.

U Alfi će sutra ujedno biti i Dan otvorenih vrata, na kojemu će se predstaviti njezin izdavački program, a kupce očekuju i prigodni popusti.