Mostar: Prosvjed udruženja za zaštitu životinja

...kojim žele izraziti nezadovoljstvo odnosom građana i vlasti prema životinjama, a sve zbog nepoštivanja Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja.

"Svjedoci smo da se svaki dan moramo zgražavati nad slikama i pričama o maltretiranim, unakaženim, ubijenim životinjama, gledati kako taj bolesni trend ide sve dalje i dalje, a nitko od nadležnih institucija ne želi progovoriti o tome. Svjedoci smo da imamo Zakon kojim je doneseno niz odredbi prema kojima je takvo nešto nezakonito, međutim, nitko se ne trudi o tome govoriti, ili provoditi zakon.

Također možemo svjedočiti i činjenici da u BiH NIKADA nitko nije odgovarao kazneno zbog nasilja nad životinjom, a u svijetu nas smatraju skoro ravnima Kini (u Kini jedu pse, i ne pokušavaju se sakriti iza lažnog Zakona kojeg nitko ne poštuje). Svjedoci smo da, ukoliko neka osoba doživi bilo kakav napad od strane pasa, svi mediji i svi državni organi reagiraju u cilju da sve više stegne obruč oko uličnih životinja i onima koji se o njima brinu, a nitko se ne pita čija je dužnost bila da se to uopće ne dogodi? Tko je tu zakazao, i odakle toliki psi na ulicama? Zašto osobe koje su životinje učinile lutalicama nisu pravovremeno kažnjene, kada je napuštanje životinja za društvo kažnjivo i protivno Zakonu?" pitanja su koje se zapituje udruga Floki, te za njih i još mnoge probleme traže rješenja.

Ne razumiju svi ljubav prema životinjama koje osjeća ova udruga, ali kako ističu ovdje više nije u pitanju samo ljubav prema životinjama, a o ovim stvarima ne trebajuse brinuti samo oni koji vole životinje. Pitanje je, zašto nitko ne reagira na očito i svakodnevno kršenje zakona, i zašto nitko ne reagira na monstruozne scene neprimjerene ljudskom društvu?

Stoga Udruženje za zaštitu i dobrobit životinja Floki Mostar poziva sve sugrađane da se pridružie prosvjedu u nadi da svi zajedno mogu dobiti adekvatan odgovor od nadležnih organa, i da se na taj način što prije riješe postojeći problemi.