Mostar: Promovirani diplomanti Ekonomskog fakulteta

ekonomski fakultet, promocija nečega
Svečano su promovirana 274 diplomanta, od toga 40 prvostupnika poslovne ekonomije koji su završili trogodišnji studij i 122 prvostupnika koji su završili četverogodišnji studij poslovne ekonomije, 112 magistra ekonomije koji su završili diplomski studij poslovne ekonomije specijaliziranih za financije i računovodstvo, menadžment, marketing i poslovnu informatiku.

Prorektor prof. dr. Ivo Čolak kazao je diplomantima koji ovom dodjelom završavaju svoje formalno školovanje, zapravo završavaju jedno poglavlje svoga života.

''Diploma koju danas dobivate nije samo običan papir i potvrda, te nastojte da širite krug ljudi koji će imati korist od vašeg znanja, znanje koje ste stekli svojim korištenjem može samo još više rasti'', kazao je Čolak.

Dekanica Ekonomskog fakulteta Mila Gadžić kazala je kako je cilj zajedničkoga rada studenata i profesora kroz višegodišnje školovanje bio prenijeti znanja iz oblasti izgradnje i upravljanja različitih vrsta poslovnih sustava, te naučiti studente kako da sami razvijaju poslovne ideje, istaknula je dekanica Gadžić, te najavila otvaranje novoga smjera Ekonomskoga fakulteta u idućoj akademskoj godini, poslovanje sa Europskom Unijom.

Vecernji.ba