Mostar: Pripadaju li kosti nestalom skitnici?

Prve kosti
Policjja još provodi istragu oko pronalaska dijela lubanje s ostacima kose i obrve u blizini Šeste osnovne škole u Šantićevoj ulici u Mostaru, potvrđeno je Dnevnom listu u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije.

Srećko Bošnjak, načelnik Odjela kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije rekao nam je da još nema naznaka o kome bi se moglo raditi u ovom slučaju.

"Pripadnici policije pretražili su šjru lokaciju mjesta gdje je pronađena lubanja, ali drugih dijelova tijela nije bilo. Ostaci lubanje su prevezeni u Sarajevo radi daljnje analize, dok se istraga na terenu i dalje nastavlja", rekao nam je Bošnjak.

Neslužbeno se doznaje kako postoje neke indicije o kome bi se moglo raditi u ovome slučaju, ali ih policija ne može potvrditi dok se za to ne steknu uvjeti. Naime, sumnja se kako ostaci lubanje pripadaju starijem čovjeku koji je bio bez doma i stalno boravio po napuštenim objektima i Šantićevoj ulici. Odavno ga nitko od građana nije vidio pa se iz toga razloga sumnja da bi ovi ljudski ostaci mogli pripadati upravo njemu.

Podsjećamo, dio lubanje pronašao je jedan od učenika u ruševnom objektu u blizini osnovne škole nakon čega je obaviještena Policijska postaja Centar.

Tijekom vršenja očevida i pretrage objekta nisu pronađeni nikakvi drugi ljudski ostaci. Pokrenutaje opsežna istraga i pretraga terena kako bi se doznalo odakle su na to mjesto dospjeli ostaci lubanje i gdje je preostali dio tijela. Na ostacima lubanje ima dijelova kože i obrve.

Dnevni list