FOTO  Mostar: Predstavljena knjiga Zdravo oko-Sjećanja Zvonka Bušića

zvonko bušić knjiga
...organizirala predstavljanje knjige Zvonka Bušića: "ZDRAVO OKO - SJEĆANJA".

Predstavljanje je održano u prepunoj Galeriji Katarine Kosače.

Knjigu su predstavili i o njoj govorili uvaženi gosti: Dražen Budiša, Nino Raspudić i Julienne Bušić, supruga pokojnog Zvonke Bušića.

Riječ je o memoarima koje je Bušić pisao tijekom više od tri desetljeća boravka u američkim zatvorima. Memoare je pripremila njegova supruga Julienne koja je već izdala knjigu "Ljubavnici i luđaci" , priču o njoj i Zvonku koja je dobila i svoju dokumentarnu filmsku verziju snimanu u Americi, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Knjigu Zvonka Bušića Zdravo oko - sjećanja izdao je Večernji list koji je već u feljtonu u nekoliko nastavaka objavio neke izvatke iz knjige.

Zvonko Bušić je otišao razočaran i šokiran hrvatskom zbiljom - rekao je između ostalog dr. Dražen Budiša podsjećajući sve nazočne na težak životni put pokojnog Zvonka od otmice zrakoplova, preko njegove 32 godine robije, slobode, pa sve do smrti.

Nino Raspudić je pročitao svoju kolumnu koju je napisao poslije smrti Zvonka Bušića, te iznio svoje viđenje o njemu i njegovoj knjizi.

Na kraju se nazočnima u vrlo emotivnom govoru obratila Julienne, te se zahvalila svima na srdačnom dočeku u Mostaru i Hercegovini.

Sve fotografije u GALERIJI

HERCEGOVINA.info