FOTO  Mostar: Predstavljena knjiga i film o slabovidnom maratoncu

Goran Nikolić
... sportašu iz Kragujevca Goranu Nikoliću. Film i knjiga govore o Nikolićevom pothvatu iz 2016. godine kada je ovaj Kragujevčanin istrčao 55 uzastopnih maratona za 55 uzastopnih dana, ušavši tako u Guinnessovu knjigu rekorda.

Nikolić je dionice trčao kroz Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu kako bi promovira Centar za sport i rehabilitaciju osoba s invaliditetom "Iskra" u Kragujevcu, a sada posjećuje gradove kroz koje je prošao, među kojima je i Mostar. ''Radi se o jedinstvenom zdanju na Balkanu koje ima sveobuhvatnu pristupačnost za osobe s invaliditetom.

Htio sam da takvo zdanje podijelim sa svim našim prijateljima u regiji, prije svega s prijateljima u Sarajevu i Mostaru s kojima imamo dugogodišnju suradnju'', kazao je Nikolić za Fenu. Komentirajući svoju ljubav prema trčanju, Nikolić je kazao kako on nije maratonac s "natjecateljskim čipom u glavi".

''Ja svaki dan trčim rekreativno, to je dio mog života, to je jedna vrsta moje mentalne higijene. Kada sam trčao tih 55 maratona, ja sam samo na trenutak izašao iz svoje biološke niše kako bih pozvao na solidarnost, na druženje i na jedno novo prijateljstvo'', dodao je.

Foto i tekst: FENA