FOTO/VIDEO  Mostar: Predstavljen prvi broj Studentskog lista

sveučilište
Tom prigodom dekan Filozofskog fakulteta Zoran Tomić kazao je kako je danas povijesni dan, te je izrazio zadovoljstvo što su studenti pokazali da imaju kapacitet kada je u riječ o suvremenom novinarstvu.

- Ma kako to vama izgledalo, s punom ću odgovornošću reći da smo se danas upisali u povijest novinarstva kod Hrvata u BiH i u povijest novinarstva uopće - istaknuo je Tomić.

Naveo je kako postoji ideja o osnivanju muzeja novinarstva na Filozofskom fakultetu, što je, kako je kazao, podržala i rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić.

- Budite sigurni da to neće biti samo ideja, već da ćemo to realizirati - kazao je Tomić, dodavši kako u tijeku i realizacija stvaranja sveučilišnog medijskog centra. Naime, za mjesec dana trebao bi s radom započeti portal i radijska postaja.

O sadržaju Studentskog lista govorila je studentica Irena Mrnjavac koja je istaknula je kako je trebalo dosta vremena i truda da Studentski list vidi "svjetlo dana".

Mrnjavac je kazala kako će list izlaziti jednom mjesečno kao prilog u Večernjem listu. Današnji prilog broji 8 stranica, a središnja tema je međunarodna razmjena. U Studentskom listu, između ostalog, nalazi se intervju s dekanom Filozofskog fakulteta Zoranom Tomićem, reportaža o Firenci kao i sportske teme.

Na prilogu su radili studenti pete godine novinarstva.

Inače, početkom prosinca Filozofki fakultet i Večernji list potpisali su ugovor o obavljanju studentske prakse, izradi mjesečnog priloga i korištenju podataka istraživačkog novinarstva.

FENA