FOTO  Mostar: Posjet ministra znanosti, obrazovanja i sporta RH Predraga Šustara

Mostar: Posjet ministra znanosti, obrazovanja i sporta RH Predraga Šustara

Ministar Šustar je istaknuo da su danas mogućnosti studentima puno veće nego prethodnim generacijama.

„Vama ovdje su mogućnosti šire nego smo mi prije imali i maksimalno iskoristite mogućnosti koje vam se nude, idite na međunarodne razmjene, putujte, odite van ali nam se i vratite. Vi studenti zajedeno sa Sveučilištem imate ideje i smislite nešto da podignete svoj grad", rekao je ministar Šustar.

Rektorica Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Ljerka Ostojić je naglasila da Sveučilište ima pomoć od Republike Hrvatske i uz nastavnike iz Hrvatske kvaliteta nastave sigurno ostaje neupitna.

Dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić je naglasio da fakultet ima 18 studija i više od tri tisuće studenata.

„Ovo je jezgro i srce jednog identiteta, jednog naroda, ali isto tako ovo je fakultet koji je otvoren za sve i za različita promišljanja, za one koje žele stjecati vještine i znanje ka putu na svom uspjehu", rekao je dekan Tomić.

Ministar Šustar je pozvao studente na Europske sveučilišne igre koje se održavaju u Hrvatskoj, a one povezuju preko 300 sveučilišta i pet tisuća studenata.

Prije razgovora sa studentima ministar je održao radni sastanak s koordinacijom ministara obrazovanja koji rade po hrvatskom nastavnom planu i programu u Federaciji BiH.