Mostar: Policija spremna za gradski derbi

Gradski derbi, policija, HŠK Zrinjski, FK Velež, Ultras Zrinjski Mostar, Ultras, Ultarsi, Ultras Zrinjski Mostar, Stadion HŠK Zrinjski, Ultras, Ultras - Zrinjski, Ultras Zrinjski Mostar, KN Ultras, Ultrasi, Stadion HŠK Zrinjski, FK Velež, Gradski derbi, Gradski derbi Zrinjski - Velež, Stadion HŠK Zrinjski, Ultras Zrinjski Mostar
'Bez obzira na to, diljem grada bit će raspoređen dovoljan broj policijskih službenika koji će na najbolji način osigurati ponajprije sigurnost svih građana i njihove imovine, ali i nesmetano odigravanje utakmica'', kazao je za Dnevni list Dragan Jelonjić, načelnik Policijske uprave Mostar.

Jelonjić je potvrdio za Dnevni list kako je u MUP-u održano nekoliko sastanaka oko osiguranja derbija te su obavljeni razgovori s predstavnicima navijačkih skupina Ultras i Red Army. Obavit će se i razgovori s predstavnicima klubova i gradskog sportskog saveza.

MUP HNŽ-a zatražit će pomoć od kolega iz drugih dijelova Federacije, a veći broj policajaca na ulicama Mostara možemo očekivati tjedan prije odigravanja prve utakmice.

Jelonjić ističe kako će se policija ponajprije bazirati na dijelove grada gdje postoje najviše prijetnje za narušavanje javnog reda i mira te kontakti navijačkih skupina. Prije svega na dio grada od Šemovca do Španjolskog trga. Isto tako, na dan odigravanja utakmica na tim dijelovima grada kao i na i oko stadiona bit će veliki broj policajaca.

Što se tiče ponašanja navijača na samom stadionu, policija će se striktno držati Zakona o javnom redu i miru u HNŽ-u te poziva sve ljubitelje nogometa da se u skladu s njim ponašaju.

To se, između ostalog, odnosi na zabranu unošenja pirotehničkih i zapaljivih sredstava, sprječavanje osoba pod utjecajem alkohola da ulaze na stadion, itd.

''U svakom slučaju, građani Mostara mogu biti sigurni da će dovoljan broj policajaca diljem grada na najbolji mogući način brinuti za njihovu sigurnost'', naglašava Jelonjić.