Mostar: Policija identificirala 90 posto huligana, privođenja u tijeku

Tijekom jučerašnjeg dana policajci MUP-a HNŽ-a privodili su izgrednike na krim-obradu i protiv njih su podnesene krivične i prekršajne prijave.

Sve snimljeno

- Policija je ovaj put na sebe preuzela udar izgrednika. Oni nikoga drugog nisu napadali osim policiju. Očigledno ovim huliganima policija smeta jer provodi red, rekao nam je Draženko Miletić, dodajući: "Ove momke ne možemo nazvati nevaljalim navijačima. Oni nisu znali da ih snimamo, te smo 90 posto njih na taj način identificirali. Privodimo ih od sinoć (preksinoć, op. a.) i već smo identificirali 10-12 ljudi tako da smo već podijelili 5-6 prekršajnih naloga, a za ostale slijede prekršajni nalozi za narušavanje reda i mira od 500 maraka naviše. Za one koji su napali policiju ići će kaznene prijave za napad na službene osobe. Mi smo te identificirali i slijede privođenja. Više nećemo ići na ono 'nema nitko kriv'. Ima krivih i oni će za to odgovarati. Neće ostati nekažnjen tko je i jedan kamen bacio prema policiji, rekao je Miletić.

On pojašnjava da Mostar nije nesiguran grad i da su im ti huligani od prije poznati.

- Od kada sam ja načelnik PU Mostar, dakle posljednju godinu, ovo je drugi put da su se desili neredi na ulicama ovog grada. Prvi put su navijači Zrinjskog pokušali preći na drugu stranu preko Carinskog mosta, ali im nismo dozvolili bliske susrete sa protivničkim navijačima, prisjetio se Miletić.

Dimna bomba

Šta je točno izazvalo nerede, nije poznato. Iako u policiji smatraju da su oni bili mete, ne treba zanemariti detalj da se dva sata prije utakmice ispred kafića Stock, u naselju Bejrut, desio incident u kojem je pet maskiranih mladića sa noževima u rukama uzelo zastavu Veleža dugačku 10 metara, te je bačena dimna bomba. Oni su potom ušli u džip kojim su se i dovezli, i pobjegli. Od Miletića doznajemo da su policajci identificirali i ove osobe te ih priveli u stanicu na krim-obradu.

Oslobođenje