VIDEO  Mostar: Pogledajte kako će izgledati kružni tok na vrhu Avenije

kruzni tok

Objavljena su dva videa u kojima je prikazano kako će kružni tok izgledati po danu i po noći.

Grad Mostar je naložio da se napravi projektna dokumentacija za rekonstrukciju postojećeg raskrižja Ulica kralja Tomislava (Avenija) s Ulicom kneza Višeslava (Rudarska) iz postojećeg semaforiziranog raskrižja u kružno raskrižje (rotor).

''Postojeće semaforizirano raskrižje predstavlja usko grlo u prometu, te je po uzoru na već izgrađeni rotor (kružni tok) kod ''Mljekare'', koji je donio pozitivne pomake u prometu, predloženo projektiranje sličnog kružnog toka na ovoj lokaciji.

Projektant je obavezan u prvoj fazi uraditi Idejni projekt, a tek nakon prihvaćanja istog od strane investitora, može se raditi Glavni projekt kružnog raskrižja (rotor). Ovjereni grafički prilog kružnog naselja predstavlja temelj projektantu za izradu idejnog projekta.

U obuhvatu projekta riješiti instalacije, oborinske odvodnje, vodovoda i kanalizacije, kao i javne rasvjete, ako je isto potrebno. Projekta dokumentacija mora biti izrađena u skladu s važećim zakonima, te će ista poslužiti za dobivanje potrebnih odobrenja, od strane Grada Mostara'', navedeno je u spomenutoj Odluci.