Mostar: Počinje obnova Fejićeve

Mostar, Obnova, fejićeva ulica
U rekonstrukciju partera i uličnog mobilijara bit će utrošeno 2,2 milijuna maraka, a 978 tisuća u rekonstrukcija podzemne infrastrukture. Sredstva su osiguran u gradskom proračunu te iz sredstava GSM licenci i Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH.

Radovi predviđaju potpunu zamjenu vodovodne i kanalizacijske infrastrukture, pri čemu se kanalizacijska infrastruktura razdvaja na fekalnu i oborinsku. Fekalna kanalizacija vodit će u glavni lijevoobalni kanalizacijski kolektor, a oborinska u rijeku Neretvu.

U ovoj etapi izvodit će se radovi na relaciji od Male Tepe do Solakovića sokaka (Karađozbegova džamija).

S obzirom da izvođenje radova u velikoj mjeri zavisi od meteoroloških uvjeta, okončanje istih nije moguće precizno odrediti, ali okvirno se očekuje da radovi po ugovoru za podzemnu infrastrukuturu budu završeni do kraja tekuće ili početkom sljedeće godine, dok okončanje radova na popločavanju treba biti završeno u proljeće sljedeće godine.

Izvođač radova na dijelu rekonstrukcije partera i uličnog mobilijara je JV HP Investing d.o.o. Mostar i Građevinar Fajić d.o.o. Mostar, dok je izvođač radova na dijelu rekonstrukcije podzemne infrastrukture Amitea d.o.o. Mostar.

Nadzor su firme Interprojekt d.o.o. Mostar i Vodovod društvo za vodovod i kanalizaciju d.o.o. Mostar, navodi se u priopćenju.