Mostar: Pljačka trajala nekoliko dana – Alat: Poklopac od šahta!

Policijski auto
Nedavno su provalili u frizerski salon "Ankica" i od kud su pokrali frizersku opremu, umetke za kosu, pa čak i slike sa zida, a sada su provalili i u tržni centar Konzum (bivši Mercator) samo pedesetak metara dalje.

Posljednja provala, ona u Konzum dogodila se pretprošle noći a tada je nepoznati lopov sa sobom donio poklopac od šahta i njime lupao po staklenom zidu tržnog centra dok nije probio rupu u staklu. Kroz nju se uvukao unutra i ukrao novac iz kladionice u prizemlju.

Zanimljivo je kako je vjerojatno isti kriminalac ovu provalu očito započeo nekoliko dana prije, ali tek sada je "dovršio posao".

Naime, na istom mjestu gdje je jučer probio rupu na Konzumu, još od prije nekoliko dana mogla su se vidjeti oštećenja na staklu.

"On je još tada pokušao probiti staklo, ali nije uspio, uspio je tog puta probiti samo prvi sloj, vratio se preksinoć, ovaj put je uspio razbiti staklo do kraja i ući unutra", rekao je za Dnevni list muškarac kojeg smo jučer zatekli u prizemlju tržnog centra.

Policajci su jučer obavili očevid, a rupa u staklu na zidu Konzuma je zakrpljena kartonom.

Je li tko vidio lopova kako obija stakleni zid, još je nejasno, no pitanje je što bi se dogodilo i da ga je tko vidio budući da se nedavno odvila slična provala 50-tak metara dalje kraj koje su prolaznici nezainteresirano prolazili.

Tada su lopovi provalili u obližnji frizerski salon "Ankica", a skandalozan tijek pljačke je snimljen na kamerama videonadzora.

Snimljeno je kako su lopovi razbili staklo i ušli kroz vrata, a potom su skoro sat i pol vremena hodali unutar provaljene radnje, birali što će ukrasti, dok je u međuvremenu nekoliko šetača prošlo ulicom.

Kamere su uhvatile i to kako su obični ljudi prolazili ulicom u noćnim satima dok su se za to vrijeme u frizerskom salonu još nalazili lopovi i unutra kupili plijen, a neki od prolaznika čak su upirali prstom u obijena vrata, kao da govore; "vidi ovo" i samo odlazili dalje svojim putem.

"To je mene više pogodilo nego sama krađa. Da se barem netko sjetio pozvati policiju, nazvati 122", požalio se mostarskim novinama jučer suprug vlasnice Milenko Krešić, koji kaže da su zbog svega toga tek ujutro saznali da su opljačkani. Kaže da je razočaran i u policiju.

"Rekli su se javiti, nisu se više javili, niti su mi išta novo rekli. Pitao sam ih što je sa snimkama, sve je snimljeno kamerama, rekli su mi da ih mogu ja staviti na Youtube, pa šta ću ih ja stavljati na Youtube, što je uopće njihov posao", požalio se on.

Njegova žena kaže kako ju je provala teško pogodila. Četke, fenove, raznu drugu frizersku opremu, skinuli su čak i sliku sa zida, pokupili su i umetke za kosu. Objašnjava kako su joj odnijeli i neke stvari koje su za nju imale sentimentalnu vrijednost.

"Ali neće me slomiti, ne treba se predati, ja sam mogla negdje otići u inozemstvo, dobro zarađivati, ali odabrala sam ostati u Mostaru, pomoći ovom gradu, odmah sutradan sam došla na posao i frizirala", rekla je jučer.

Dnevni list