Mostar: Peticija u kojoj se traži da veliki psi nose brnjice

Mostar, peticija

Povod peticiji je, kako kažu vlasnici malih pasa učestalost napada na njihove ljubimce u strogom centru grada, a jedan takav se dogodio i sinoć.

Naime kod ugostiteljskog objekta " Makaena snack" dogodio se napad u kome su napadnute djevojka i mala curica od 3 godine dok su centrom grada šetale malog psa na povodcu.

Napao ih je veliki pas. pasmine pit bulla,kojeg su vodile dvije djevojke. Pas je bio bez brnjice i samim time bez kontrole.

Nakon nekoliko minuta borbe velikog psa ,male životinje i prolaznika koji su se zatekli u neposrednoj blizini, od kojih je jedan upotrijebio i pepper spray, životinja je nekako svladana.

Da bih izbjegli ovakve nesigurne situacije koje se sve češče događaju u našem gradu, a samim time i zaštitili našu djecu i brižne vlasnike malih pasa koji su meta  napada  apeliramo na Vas , građane Mostara da podržite i potpišete nadolazeću peticiju u kojoj će se tražiti da svi psi preko 10 kilograma moraju nositi brnjice i imati kratke povodce kako bi se djeca i obitelji mogle nesmetano i sigurno šetati gradom, kaže se u apelu koji su nam poslali vlasnici malih pasa.