Mostar parking kreće sa radom u svibnju!

Nakon toga, očekuje se donošenje pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, kojim bi se utvrdio broj radnih mjesta odnosno odgovarajuća stručna sprema koja je potrebna za obavljanje ovih poslova.

Poduzeće bi trebalo početi s radom u svibnju ove godine, navodi San. Radmila Komadina, glavna savjetnica gradonačelnika Mostara, za «San» kaže da su u tijeku javne nabavke te da su pauk vozila sa hidrauličnim dizalicama i svom informatičkom opremom već smještena u Južnoj zoni i čekaju obuku ljudi koji će raditi na njima.

Procedura javnih nabavki provodi se u skladu sa procedurama Svjetske banke, koja je odobrila kredit u vrijednosti od četiri milijuna dolara, od čega je jedan milijun namijenjen za izgradnju kolektora.

Formiranjem poduzeća «Mostar parking» bit će riješeni aktuelni problemi vezani za parking prostor kao i problemi 60 prekobrojnih namještenika Gradske uprave grada Mostara.

Rješavanje prigovora

- Prekobrojni radnici još uvijek rade i sada se rješavaju njihovi prigovori. Oni u ovisnosti od njihove izjave mogu preći u «Mostar parking», a ako neće onda svako ponaosob može dobiti otpremninu što ih sljeduje po Zakonu - kaže Komadina.