Mostar: Otvoren poziv za novi ciklus dodjele grantova startupima INTERA Tehnološkog Parka

Tehnološki park, studenti, intera mostar, intera park

...uredskog prostora po beneficiranim cijenama, u vrhunskom radnom okruženju s mogućnošću umrežavanja sa ostalim startupima, financijska podrška također nije zanemariva.
U prosincu 2014. objavili smo prvi Javni poziv za dodjelu grant sredstava našim korisnicima. Grantovi se dodjeljuju uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške, a startupi imaju mogućnost aplicirati na grant sredstva u ukupnom iznosu do 5.000 KM godišnje, u skladu sa raspoloživim sredstvima za svaku godinu.

Nekoliko je različitih kategorija u okviru kojih startupi mogu dobiti financijsku podršku, kao što su sudjelovanje na sajmovima, inicijalni startup paket, razvoj ljudskih resursa, zaštita prava intelektualnog vlasništva, poslovni vizualni dizajn, istraživanje i razvoj te konzultantske usluge. Zanimanje za podrškom u kategoriji inicijalnog startup paketa dosad je očekivano bilo najveće te smo ponosni smo što možemo reći da smo kroz ovaj oblik podrške osigurali potporu uspostavljanju 11 novih poduzeća. Osim te kategorije, mnogim startupima je kroz grantove osigurana oprema za olakšano istraživanje i razvoj njihovih proizvoda, a pri tom su im pružene i razne konzultantske usluge.

U 2015. i 2016. inkubator INTERA Tehnološkog Parka dodijelio je ukupno 19 grantova za 12 različitih startup poduzeća, u ukupnoj vrijednosti preko 90 000 KM!
Nastavljajući dobru praksu otvaramo poziv za novi ciklus dodjele grantova našim startupima. Sigurni smo da nam spremaju velik broj kvalitetnih projekata čiju ćemo realizaciju rado podržati.
Sve vas koji imate poslovnu ideju i razmišljate o pokretanju vlastitog posla, pozivamo vas da se priključite poslovnom inkubatoru INTERA Tehnološkog Parka gdje su upravo u tijeku prijave za novi ciklus Startup akademije. Više o ovom programu koji vam pruža svu edukativno-mentorsku i infrastrukturnu, a onim najboljima i financijsku, podršku prilikom pokretanja posla, možete naći na linku. Za sve upite o poslovnom inkubatoru možete nas kontaktirati na [email protected].