Mostar: Otvoren novoizgrađeni most preko Neretve

Mostar, most, most avenija sutina
...prometnica od Ulice kralja Tomislava (vrh Avenije) do Ulice maršala Tita (Sjeverni logor).

- Riječ je o projektu koji smo s nestrpljenjem čekali, jer ideja i planovi za izgradnju u ovom slučaju nisu uvijek išli u zadanom smjeru zbog različitih poteškoća na koje smo nailazili prilikom same realizacije. Mi smo unatoč svemu, uz mnogo truda i podrške, savladali sve poteškoće te danas ponosno stojimo na ovome mjestu - kazao je tom prigodom mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić.

U izgradnju mosta, zajedno s troškovima eksproprijacije, uloženo je oko 15,3 milijuna maraka, od čega je Vlada FBiH osigurala 11 milijuna, a Grad Mostar 4,3 milijuna maraka.

Dužina mosta je 130 metara, ima četiri trake, ali će za sada u funkciju biti dvije, jer trenutno nema novca za dovršetak gradnje priključnih cesta u punom profilu.

Radove je izvodila tvrtka HP Investing.

To je prvi potpuno novi most preko Neretve u Mostaru i okolici koji je izgrađen u protekle 23 godine, nakon što je rekonstruirano i izgrađeno jedanaest u ratu srušenih mostova.

Inače, most se počeo graditi 2008. godine, a završetak radova bio je najavljen za kolovoz 2009. godine. No, zbog problema s eksproprijacijom zemljišta i financiranjem građevinskih radova most je otvoren tek deset godina kasnije.

FENA