Mostar: O’š se vozit? Ne’š? E nema se slikat

Mostar, zimski grad

"O'š se vozit? Ne'š? E nema se slikat" - riječi su to ‘dobrodošlice' kojima je ekipu Poslovnog globala danas dočekao jedan od izlagača na mostarskoj šetnici gdje je postavljen mostarski Zimski grad - Winterville kada smo (se) pokušali fotografirati na vrtuljku.

Što reći? Prvo je odjednom nestao ‘Advent u Mostaru', a došao nam ‘Zimski grad' pa je nestao božićni sajam, stigao - bazar, a sad nam, evo, oduzimaju i da (se), željni blagdanskoga duha, fotografiramo i zabilježimo taj trenutak.

I dok na pozornici tog istog grada stoji natpis Mostar 2024 (aludirajući na grad na Neretvi kao najužeg kandidata za europsku prijestolnicu kulture te godine) teško da ćemo s ovakvim ponašanjem pojedinaca (‘k'o fol' u službi svih građana u blagdansko vrijeme) dogurati dalje od Ortiješa, Kobilovače ili Žovnice.

Tužno, ali istinito. Zamislite samo da vam u Zagrebu na tamošnjem adventu netko kaže: ‘E, nema slikanja, nisi ništa kupio (ili već...)'. A sumnjamo da bismo se s ovakvom malograđanštinom susreli i u Sarajevu.

Upoznajte Mostar - najozbiljnijeg pretendenta za ‘europsku prijestolnicu kulture'!

poslovni-global.ba / Tekst i foto: Zoran Ćubela