FOTO  Mostar: Odvaži se zaplesati čarobni ples koji će pomoći da Ritini snovi postanu stvarnost

slikovnica, Mostar, Ana Rita Puljić
...koji su posjetili Dječji odjel Narodne knjižnice HNŽ i razvedrili večer upriličenu povodom predstavljanja slikovnice Čarobna plesačica/Magical Dancer, autorice Milene Jukić Bandić.

Poznato je kako je ova dvojezična slikovnica, pisana na hrvatskom i engleskom jeziku, nastala kako bi potpomogla prikupljanju sredstava za liječenje djevojčice Ane Rite Puljić te se kupnjom slikovnice svi uključujemo u „čarobni lanac dobrote".

Priča o maloj djevojčici Riti čiji se san na kraju ipak ostvario u sebi nosi snažnu poruku upućenu djeci, ali i odraslima - Nikada ne odustajte od svojih snova.

Zanimljiv i zabavan program svojim je plesnim nastupom upotpunila i djevojčica Lana Zovko, izrazito talentirana plesačica Erigo-D plesnog kluba iz Mostara. Mališani su, izvodeći piruete i ostale plesne pokrete, i sami dobili priliku bar na trenutak osjetiti čaroliju Ritine želje, a onda kroz šarene crteže to prenijeti i na papir.

Za svoj trud posjetitelji su dobili i zaslužene slatke poklončiće, a kao trajnu uspomenu na prelijepo druženje svatko je učinio dobro djelo, kupnjom slikovnice poklonio Ani Riti jedan koračić do ostvarenja njenog sna.

Napomenimo još kako je slikovnica od sada dostupna i na Dječjem odjelu Narodne knjižnice HNŽ u Mostaru te svi koji još nisu kupili vlastiti primjerak mogu to učiniti već danas. Cijena jedne slikovnice iznosi 10KM, a cjelokupan prihod od prodaje ide za liječenje djevojčice Ane Rite Puljić.

„Odvaži se s ovom slikovnicom zaplesati čarobni ples koji će pomoći da Ritini snovi postanu stvarnost."